Kaverilla tuparit? Näin yllätät hänet positiivisesti

Kaupallinen yhteistyö Lifestyle · Stara.fi

Viikonloppu ja kaverin tuparit! Mikä voisikaan olla lupaavampi alku hauskalle illalle täynnä rentoa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Ennen juhlien alkamista tulee kuitenkin usein eteen kuumeinen pohdinta tuparilahjasta tai hauskasta yllätyksestä, josta alkava ilta muistettaisiin vielä pitkään. Hyvä ajatus on yhdistää tuparilahja esimerkiksi mukavaan aktiviteettiin.

Monissa uusissakin kodeissa on nykyisin jo kaikki tarpeellinen, joten tupaantuliaisten lahjojen kanssa voi toimia melko vapaasti. Perinteen mukaan uuteen kotiin on viety leipää ja suolaa, jotta ruokaa riittäisi ja se säilyisi. Lisäksi suola ja leipä ovat vieraanvaraisuuden ja luottamuksen symboleja. Nykyisin tuosta perinteestä on luovuttu ja yhä useammin lahjaksi viedään esimerkiksi juomia. Punaviini on yleensä varma valinta.

Punaviini sopii mainiosti tuparilahjaksi, jolla voi yllättää isännän tai emännän positiivisesti. Juoman voi nauttia saman tien yhdessä ystävien kanssa tai sen voi säästää toiseen ajankohtaan. Viini on kuitenkin aina parhaimmillaan juotuna, joten juhlien tunnelmasta riippuen siitä voi nauttia joko sellaisenaan hieman huoneenlämpöä viileämpänä tai todella raikkaana jääpalojen kanssa. Australialainen rento Jam Shed -punaviini sopii molempiin tarkoituksiin erittäin hyvin, ja lisäksi se sopii hyvin pikkusuolaisen kanssa juotavaksi.

Kuva: Jam Shed -punaviiini

Jam Shed Shiraz 2019 -punaviini on australialainen uutuus, joka saapui Alkon valikoimiin vuoden 2020 alussa. Se on pehmeä ja hedelmäinen keskitäyteläisiä punaviini, jossa on hiven makeutta. Viinistä voi löytää kypsien tai kuivattujen hedelmien aromeja ja hentoa mausteisuutta. Tämän viinin kanssa voit olla rohkea ja kokeilla sitä myös mausteisten ruokien tai jääpalojen kanssa. Tutustu viiniin tarkemmin Alkon sivuilla.