Poliisi: Koronahuijarit tarkastivat asunnon ja varastivat omaisuutta – perivät vielä maksun siitä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko maailmassa parhaillaan riehuva koronavirus on saanut liikkelle myös lukemattomat rikolliset. Varoitimme jo aiemmin verkossa tehtävistä koronahuijauksista, mutta nyt rikolliset ovat myös jalkautuneet suomalaisten pariin. Poliisi kertoo saaneensa tiedon tapauksesta, jossa rikolliset iskivät asuntoon esittäen koronatarkastajia ja varastivat asunnosta omaisuutta.

– Epäillyt koputtivat asunnon ikkunaan ja ilmoittivat suorittavansa koronatarkastusta. Yksi koronavirustutkijaksi esittäytyneistä miehistä harhautti asukasta samalla, kun kaksi muuta epäiltyä kiersivät asunnossa. Väitetyn tarkastuksen päätteeksi asukasta pyydettiin maksamaan 10 euron tarkastusmaksu maksupäätteen tapaisella laitteella. Miesten poistuttua asukas huomasi, että häneltä oli viety mm. 2 000 euroa käteistä ja lukuisia arvoesineitä, poliisi kertoo.

Poliisi peräänkuuluttaa suomalaisilta valppautta ja tervettä epäluuloa, jossa rikolliset eivät pääsisi hyödyntämään ihmisten hätää ja pelkotiloja toimintaansa. Erityisesti vanhemmat ihmiset ovat tässä vaaravyöhykkeessä. Viranomaiset eivät todellisuudessa tarjoa esimerkiksi palveluja, joissa asuntoa voitaisiin tarkastaa tai suojata koronan varalta. Jos epäilet tulleesi huijatuksi, soita heti numeroon 112.