Spaissari-Geri paljasti ikonisen mekkonsa historian – stylisti vastusti jyrkästi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Geri Horner tunnettiin Spice Girls -tyttöbändin riveissä lempinimellä Ginger Spice. Moni muistaa laulajatähden punaisista hiuksista ja pienestä mekosta, jossa oli Yhdistyneen Kansakunnan lippu.

Nyt 47-vuotias Geri Horner kertoo Vogue-lehden kuvaamalla YouTube-videolla tarinan kohumekon takaa. Naiselle oli ehdotettu BRIT Awards -gaalaan mustaa Gucci-mekkoa, mutta se oli tuntunut laulajan mukaan liian tavanomaiselta. Geri keksi haluavansa siihen Britannian lipun, mutta stailaajat olivat sitä vastaan. Lippua ei saa leikellä.

Myöhemmin Geri Horner oli löytänyt keittiöliinan, jossa oli ollut Iso-Britannian lippu. Liina oli leikattu ja kiinnitetty Gucci-mekon etuosaan. Nainen halusi vielä mekon takaosaan suuren rauhan merkin, että kukaan ei suuttuisi mekosta tai ajattelisi, että sen etupuoli edustaisi mitään rasistista liikettä.

BRIT Awards -esiintymisen jälkeen Geri Horner oli kaikkien lehtien palstoilla lippumekkonsa kanssa. Mekko oli merkityksellinen muodille siinäkin mielessä, että sen jälkeen Yhdistyneen Kansakunnan lippua nähtiin monien muotitalojen toimesta käytettävän erilaisissa vaatekappaleissa.