NASA korjasi Mars-luotaimen vian kopauttamalla sitä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisen elämänkokemuksen perusteella on selvää, että monet vikaantuneet tekniset laitteet saa korjattua kopauttamalla niitä reippaasti. Nyt tämä kansanviisaus on todettu paikkansapitäväksi myös ihmiskunnan monimutkaisimpiin lukeutuvissa laitteissa kaukana aurinkokuntamme syövereissä.

NASA on nimittäin paljastanut, että se onnistui viime vuonna korjaamaan Marsin pinnalla vikaantuneen InSight-luotaimensa perinteiseen tapaan. InSightin laitteisto ei toiminut odotetusti, sillä se ei kyennytkään kaivamaan maata Marsin pinnalla siten kuin oli tarkoitus.

Lopulta vanha niksi oli parempi kuin nipullinen uusia, sillä NASA päätti kopauttaa vikaantunutta osaa laitteen robottikädellä. Sen jälkeen osa alkoi toimia ja tutkimuksia kyettiin taas jatkamaan. NASA paljasti tapahtuneen vasta tänä vuonna.