Rattijuoppo puhalsi 3,6 promillea – ajoreissu päättyi Vantaan poliisivankilaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisipartio sai hätäkeskukselta ilmoituksen autosta, jonka kuljettajan epäiltiin olevan päihtynyt. Ilmoittaja seurasi autoa parhaillaan Vantaan Kulomäessä puolenyön jälkeen lauantaina. Poliisit tavoittivat ajoneuvon.

Auton kuljettajana oli 46-vuotias mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,59 milligrammaa litrassa. Tämä vastaa noin 3,6 promillen humalatilaa. Miehen voimakkaan päihtymystilan vuoksi oli ilmeistä, ettei hän olisi pystynyt suoriutumaan tarkkuusalkometrikokeesta.

Hänet kuljetettiin suoraan Helsingin oikeuslääkäriasemalle verikokeisiin veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Verikokeen jälkeen mies kuljetettiin rikoksesta epäiltynä kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.