Tokion olympialaiset peruttu

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion olympialaisten järjestäminen on ollut jo jonkin aikaa vaakalaudalla koronaviruspandemian vuoksi. Nyt urheilutapahtuman on vahvistettu peruuntuneen kansainvälisen kriisin vuoksi.

Heinäkuulle suunnitellut olympialaiset järjestetään näillä näkymin vuonna 2021. Päätös tehtiin olympiakomitean johtaja Thomas Bachin ja Japanin pääministeri Shinzo Aben välisten neuvotteluiden päätteeksi.

-Päätimme tapahtuman siirtämisen olevan paras tapa varmistaa urheilijoiden olevan huippukunnossa kilpaillessaan ja pitää huolen katsojien turvallisuudesta, Abe kuvaili tiedotustilaisuudessa.

Olympiakomitean mukaan tapahtumaa ei voida järjestää vuoden 2020 puolella. Olympialaisten tulee kuitenkin tapahtua viimeistään kesällä 2021. Ensi vuodelle siirtymisestä huolimatta olympialaiset että paralympialaiset järjestämään Tokyo 2020 -nimen alla, uutisoi The Guardian.