Hengityskone snokkelista ja 3D-tulostettavasta osasta – voi pelastaa ihmishenkiä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialaisissa sairaaloissa on ollut huutava pula monien koronapotilaiden kiireesti kaipaamista hengityskoneista. Nyt 3D-tulostukseen erikoistunut paikallinen yritys on kehitellyt edullisen ja nopean hätäratkaisun ongelmaan.

Isinnova-yrityksen Cristian Fracassi ja Alessandro Ramaioli suunnittelivat hengityskoneen, joka on helppo luoda 3D-tulostimen avulla. 3D-tulostettava venttiili yhdistetään urheiluvälinevalmistaja Decathlonin snorkkelimaskiin. Keksintö syntyi paikallisen lääkärin otettua yritykseen yhteyttä ja kerrottua heille ideansa sukellusvälineestä valmistettavasta hätävarahengityskoneesta.

Insinnova on patentoinut Fracassin ja Ramaiolin keksinnön, mutta yhtiön mukaan kenellä tahansa on lupa valmistaa sellainen 3D-tulostimella. Venttiilin valmistaminen maksaa ohjeen avulla alle euron. Osia on sittemmin alkanut valmistaa myös toinen paikallinen 3D-tulostinyritys Lonati jotta hengityskoneiden kysyntään kyettäisiin vastaamaan paremmin.