Nainen kumosi viraalit ruokavideot – reseptit eivät oikeasti toimi

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkko on pullollaan videoita, joissa näytetään miten helppoa ja hauskaa ruoanlaitto ja leipominen voi olla. Eniten jakoja sosiaalisessa mediassa saavat videot, joissa käytetään vain muutamaa raaka-ainetta, hyvin vähän aikaa ja vaivaa, mutta lopputuloksena saadaan jokin hyvin näyttävä ruoka.

Nyt How To Cook That -kanavaa ylläpitävä Ann Reardon on päättänyt laittaa reseptit testiin. Nainen on vakuuttunut siitä, että videot ja niissä nähtävät reseptit on suunniteltu vain sen vuoksi, että ne saavat paljon jakoja. Hän osoittaa omalla videollaan miksi useimmat Brightside-kanavan ja 5-minute Crafts -kanavan vinkit eivät toimi oikeasti.

Ann Reardon testaa videollaan useita reseptejä ja vinkkejä, jotka ovat saaneet verkossa paljon suosiota. Resepteistä puuttuu usein jokin merkittävä ainesosa, minkä vuoksi ne eivät toimi. Videoilla moni ruoka myös kypsytetään mikrossa, mikä ei todellisuudessa anna samanlaisia lopputuloksia kuin kokkivideoilla annetaan ymmärtää.