WWF:n Earth Hour tänään – valot sammuvat tunniksi kello 20:30

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huoli ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden häviämisestä on yhdistänyt miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa jo yli 10 vuoden ajan WWF:n Earth Hour -tempauksessa. Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi. Suomessa se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Ideana on, että valot sammutetaan tunnin ajaksi maaliskuun viimeisenä lauantaina kello 20:30-21:30. Myös tunnetut nähtävyydet, kunnat, kaupungit ja organisaatiot sammuttavat valonsa.

Koronaviruksen vuoksi Earth Houria vietetään tänä vuonna turvallisesti kotona ja somessa. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele ilmaston ja luonnon puolesta. WWF haluaa nostaa Earth Hourissa esiin monimuotoisen luonnon merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä korostaa ihmisten yhtenäisyyttä.