Parisuhdeterapeutin 6 neuvoa: Näin suhde selviää karanteenista

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen on ajateltu vaikuttavan positiivisesti syntyvyystilastoihin, koska ihmiset ympäri maailmaa ovat nyt eristäytyneitä koteihinsa. Eristäytymisellä on huomattu olevan monenlaisia vaikutuksia. Se on muun muassa nostanut kondomien myynnit taivaisiin ja aiheuttanut myös paljon avioeroja.

Koronaepidemia on jo vaikuttanut erojen määrään Kiinassa, jossa avioerojen hakeminen on noussut merkittävästi karanteenin alettua. Nyt parisuhdeterapeutti Andrew G. Marshall jakoi kuusi neuvoa Daily Mail -sivustolla pariskunnille auttaakseen heitä selviämään karanteeniajasta yhdessä ja välttämään sudenkuoppia, jotka voivat johtaa eroon.

1. Valitse rakkaus pelon tai vihan sijaanYhdessä vietetty aika voi saada pariskunnat riitelemään ja kinastelemaan enemmän. Ennen kuin sanot mitään nokkelaa takaisin kumppanillesi mieti, että tuoko kommentti suhteeseen ja keskusteluun rakkautta vai pelkoa. Yritä valita aina sanat, jotka lisäävät rakkautta.

2. Neuvotelkaa rajatSopikaa kotonanne kummallekin oma tila, jossa voitte olla rauhassa ja tehdä omia asioitanne. Tämä on etenkin tärkeää silloin kun työskentelette kotoa käsin.

3. Kuuntele kumppaniasiKun kumpaakin pelottaa vallitseva tilanne koronaviruksen kanssa, kumpikaan ei pysty pelastamaan tai lohduttamaan kunnolla toista. Puolisoa tulisi kuitenkin kuunnella ja osoittaa tarkentavilla kysymyksillä, että olet kiinnostunut siitä mitä kumppanillasi on mielessä.

4. Olkaa realistejaLiika optimistisuus tai pessimistisyys voi koitua turmioksi. Voitte pohtia sitä miten koronaviruksen muuttama tilanne vaikuttaa elämäänne, mutta kannattaa kuitenkin vältellä liiallista spekulointia.

5.Elä hetkessäÄlä mieti liikaa tulevaisuutta ja ahdistu siitä mitä voi tapahtua. Elä hetkessä ja yritä nauttia pienistä positiivisista asioista, joista olet iloinen ja kiitollinen juuri nyt.

6.Mukaudu tilanteeseenÄlä yritä pitää kiinni rutiineista, joita suhteessanne oli ennen karanteenia. Kotitöiden jako ja lasten hoitamisen vastuualueet tulevat luultavasti muuttumaan kaikkien ollessa kotona. Miettikää toimivampia ratkaisuja ennen kuin alatte riitelemään vanhojen työnjakojen toimimattomuudesta.