Puhelinkaupat päättyivät ryöstöön Hyvinkäällä – poliisi nappasi tekijänä olleen teinipojan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hyvinkäällä tapahtui viime viikonloppuna, 27.-29. maaliskuuta kolme ryöstöä. Tekijä oli ensin sopinut puhelinkaupoista netissä ja tapaaminen päätyi ryöstöön tai ryöstön yritykseen. Poliisi on ottanut tekijän kiinni.¨

Ensimmäinen ryöstö tapahtui perjantaina 27. maaliskuuta Hyvinkään Torikadulla, toinen lauantaina 28.3. Hyvinkään Aittatiellä ja kolmas sunnuntaina 29.3. Hyvinkään Oraskadulla. Kaikissa tapauksissa puhelintaan myymään tullet asianomistajat joutuivat kaupanteon yhteydessä ryöstön uhriksi.

– Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa ryöstö jäi yrityksen asteelle, mutta sunnuntaina tapahtuneista epäonnistuneista puhelinkaupoista on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä törkeä ryöstö. Tässä tapauksessa epäilty tekijä oli myös itse joutunut pahoinpitelyn uhriksi, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Epäilty tekijä on kaikissa tapauksissa sama 15-vuotias ulkopaikkakuntalainen teinipoika. Hän on nyt poliisin hallussa. Tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa kahtena ryöstön yrityksenä ja yhtenä törkeänä ryöstönä.

– Poliisi haluaa edelleen muistuttaa, että kaikki netissä sovitut kaupat kannattaa aina sopia julkiselle paikalle ja valoisan aikaan. Kaupanteon yhteydessä kannattaa aina noudattaa erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta.