Nyt se on varmaa! Ravintolat menevät heti kiinni – suljettu toukokuun loppuun saakka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla selvisi, että hallitus aikoo sulkea ravintolat tarkoituksenaan hillitä koronaviruksen leviämistä Suomessa. Tuolloin asia jäi vielä lopullista sinettiä vaille, mutta tänään asia on saatu käsiteltyä loppuun. Valtioneuvosto nimittäin ilmoittaa, että laki on vahvistettu.

– Tasavallan presidentti vahvisti lain majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta. Laki tulee voimaan 30.3. ja on voimassa 31.5. saakka, valtioneuvosto kertoo.

Nyt vahvistetun lain perusteella ravitsemisliike ja siihen kuuluvat sisä- ja ulkotilat on pidettävä suljettuina asiakkailta vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaavan hyvin laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin aikana niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen ehkäisemisen kannalta.

Ravintoloiden sulkeminen ei koske ruoan tai juoman myymistä ravitsemisliikkeestä muualla nautittavaksi. Tuoreimman tiedon perusteella ravintolat pysyvät siis kiinni toukokuun loppuun saakka, eli kahden kuukauden ajan. Aiemmin hallitus on kuitenkin jo ilmaissut, että asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli koronaviruksen leviämisessä tapahtuu muutoksia.