Takatalvi iski Turkuun! Lunta pyrytti yli kymmenen senttimetriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomessa on satanut lunta viime yönä ja turkulaiset heräsivät tänään valkeaan maahan. Ajokelit ovat olleet huonoja, mutta lumisateet ovat väistyneet päivän mittaan etelämmäksi.

Ilmatieteen laitos ja Foreca ovat uutisoineet takatalven iskemisestä Turkuun. Viime yönä satoi Varsinais-Suomen lumiennätys, kun Asrtukaisen mittauspisteellä oli lumensyvyys yhteensä 13 senttimetriä. Se on enemmän kuin kertaakaan kuluneen vuoden aikana.

Ihmiset ovat julkaisseet lumisia kuvia sosiaaliseen mediaan. Pakkanen on kiristynyt myös Lapissa korkeisiin lukemiin, kun Muoniossa mitattiin aamulla -25 astetta. Lapissa on lunta monin paikoin reilusti yli metrin.

Turussa mitattiin juuri kuluneen talven ennätyshanget – maaliskuun toiseksi viimeisenä päivänä! :O Talvista on ollut…

Publiée par Foreca Suomi sur Lundi 30 mars 2020