Yle: Messukeskus tarjoaa tilojaan koronasairaalaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailmalla jylläävä koronaviruspandemia on saanut terveydenhoitojärjestelmän nitisemään liitoksistaan. Helsingin Pasilassa sijaitseva Messukeskus on tarjonnut tilojaan viranomaisten käyttöön väliakaisesti. Sinne voi perustaa koronasairaalan.

Ylen Uutiset kertoo, että tilapäissairaalassa olisi 55.000 neliötä käytössä. Ongelmana on saniteettitilojen sijainti, sillä vessat ja pesutilat ovat kaukana ja pandemiasairaalan varustaminen vaatisi ylimääräisiä rakennustöitä. Messukeskuksen tuotanto- ja kiinteistöjohtaja Mika Vakkilainen kertoo, että heidän käytettävissään on 200 ammattilaista, jotka voisivat auttaa väliaikaisen sairaalan rakentamisessa.

Messukeskuksessa olisi tilaa sadoille potilaille. Päätökset tehdään HUSin kanssa, mutta asiantuntijat pohtivat eri vaihtoehtoja edelleen. Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen arvioi, että Messukeskus sopisi kuitenkin hyvin pandemiasairaalaksi, koska siellä olisi riittävästi väljyyttä.