Karanteenissa oleville luotiin oma deittisovellus

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Deittailu voi olla koronaviruksen aikaan tavallista haastavampaa, mutta täysin mahdotonta ei seuran haku ole. Tästä kuuluu kiitos erilaisille deittisovelluksille ja -sivustoille.

Quarantine Together on tiettävästi ensimmäinen erityisesti korona-aikoja varten suunniteltu treffisovellus, jonka loivat Daniel Ahmadizadeh ja Christopher Smeder helpottamaan kodeissaan itsekseen olevien yksinäisyyttä. Sovellus kysyy joka päivä käyttäjiltä, ovatko he pesseet käsiään. Myöntävän vastauksen jälkeen sovellus esittelee hänelle toisen käyttäjän.

Käyttäjät eivät tiedä toisistaan alkuun muuta kuin nimensä. Videochatin he voivat aloittaa jultetuaan ensin vähintään 15 minuutin ajan. Ahmadizadeh kertoo CNN-uutissivustolle tämän ehkäisevän parien hankkimista pinnallisin perustein ja kannustavan juttelemaan tuntemattomille.

Sosiaalinen eristäytyminen ja karanteenit vaikuttavat toistaiseksi lisänneen deittisovellusten suosiota. Esimerkiksi Tinder on paljastanut sovelluksessa tapahtuvan päivittäisen viestittelyn lisääntyneen Yhdysvalloissa 10-15 prosentin verran edellisviikkoon verrattuna.