Lukiolaiset vaativat: ”Haluamme perinteisen ylioppilasjuhlan!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Lukiolaisten Liitto on huolissaan koronaviruspandemian vaikutuksista tulevan kevään ylioppilasjuhliin. Kyseessä on monen nuoren elämän suurin saavutus, joten se myös ansaitsee prameat juhlat. Lukiolaiset ehdottavat, että juhlinta siirretään syksyyn valtakunnallisesti.

– Tämän kevään abit ovat valmistumassa ylioppilaaksi valtavien paineiden alla kirjoituksien siirryttyä, korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistuessa ja koko tilanteen ollessa epävarma. Kevään ylioppilailla on yhtä lailla kuin aiempina vuosina oltava mahdollisuus jättää jäähyväiset koulutaipaleelleen ja lukioyhteisölleen yhteisessä juhlahetkessä, linjaa Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Adina Nivukoski.

Lukiolaisten Liitto huomauttaa, että valmistuminen ei kuitenkaan juhlapäivän siirtymisen myötä myöhästyisi: todistukset on silti jaettava ajallaan. Siksi Lukiolaisten Liitto ehdottaa, että virallisena lakkiaispäivänä 30.5. Yle järjestäisi television ja somen kautta ylioppilasjuhlalähetyksen, jonka aikana jokainen voisi nostaa maljan uusille ylioppilaille.

– Virtuaalinen juhlahetki olisi kaunis tapa muistaa ylioppilaita ennen kuin oikeita juhlia päästään viettämään. Tärkeintä on, että jokainen ylioppilas saa ansaitsemansa juhlapäivän, summaa Nivukoski.