Mitä koronaviruksen jälkeen? Keskity kotimaan matkailuun ja paikallisiin palveluihin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Asiantuntijat eivät ole uskaltaneet antaa tarkkaa aikajanaa, koska koronavirus olisi selätetty. Osa jopa uskoo, että viruksesta tulee toinen ja tuhoisampi aalto – ellei nyt viimein ymmärretä varautua siihen tarpeeksi hyvin jo ennakkoon. Kaikki kuitenkin järjestyy vielä ja elo normalisoituu siihen pisteeseen, että elämän suurin ärsytyksen aihe löytyy pienestä ja mitättömästä asiasta.

Tulevaisuutta saa kuitenkin suunnitella. Seuraavat matkat ja lomat tulee tehdä kotimaassa. Suomalaiset yritykset tarvitsevat nyt kaikkien apua ahdingosta selviytyäkseen, joten pannaan rahat omalle alueelle kiertoon. Sen sijaan, että tilaat halpaa krääsää Kiinasta, kiinnitä huomiota omiin kulutustottumuksiin. Voisitko sijoittaa enemmän rahaa paikallisen yrityksen tarjoamaan tuotteeseen?

Kotimainen on usein kestävämpää ja samalla tukee kotimaan yrittäjyyttä. Älä osta pikamuotia suurista kauppaketjuista, vaan luota oman paikkakunnan ompelijan taitoon luoda pitkäikäinen ja kestävä vaate. Osta paikallista ruokaa ja opettele hyödyntämään kausituotteita. Tee vapaaehtoistyötä ja liity paikalliseen yhdistykseen. Kotimaa tarvitsee kaikkien panosta kriisistä eheytymiseen, joten nyt on lupa olla nurkkakuntainen ja tuijottaa Suomi-neidon napaan.