Radiokanava lopetti Trumpin puheiden suorat lähetykset: ”Liikaa perättömiä tietoja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat kärsii parhaillaan rajusti koronaviruksen vaikutuksista, koska maan presidentti Donald Trump ja hänen hallintonsa vähättelivät järjestelmällisesti pandemian vaikutuksia. Presidentti väitti puheissaan esimerkiksi, että virus olisi kukistettu pääsiäiseen mennessä. Se oli kaikkea muuta kuin todellinen kuva.

Nyt Washingtonin osavaltio on lopettanut presidentti Donald Trumpin puheiden välittämisen, koska ne sisältävät liikaa perättömiä tietoja ja aiheuttavat siksi hämmennystä kansalaisten keskuudessa. Seattlessa toimiva yleisen palvelun radiokanava KUOW ilmoitti, että Trumpin esittämien väittämien faktantarkastus kävi lopulta mahdottomaksi suorissa lähetyksissä. Kaikkia perättömyyksiä ei ehditty enää korjata.

Radioasema kiistää poliittiset motiivit ja perustelee päätöstään sillä, että Trumpin puheiden lähettäminen ilman faktantarkistusta on yhteiskunnan terveyden ja turvallisuuden vaarantamista. KUOW käsittelee puheita jatkossakin, mutta jälkikäteen ja perättömyydet karsittuna. Uutisjätit CNN ja MSNBC lopettivat Trumpin puheiden suorat lähetykset jo aiemmin.

Trumpin lausumia perättömyyksiä ovat olleet muun muassa, ettei kukaan tiennyt pandemian vaarallisuudesta Yhdysvalloille, että kaupoissa olisi edelleen riittävästi tuotteita myynnissä ja että lääke koronavirukseen tulisi Yhdysvalloissa saataville hyvin pian. Nämä tiedot aiheuttivat hämmennystä kansalaisten keskuudessa.