Uudenmaan eristys: Poliisi tarkasti päivässä 46 000 ajoneuvoa – aamuliikenne sujui rauhallisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uudenmaan rajojen sulkeminen on työllistänyt poliisia. Maanantaina 30. maaliskuuta Uudenmaan rajan tarkistuspisteille saapuneiden ajoneuvojen kokonaismäärä oli 46.581. Maanteillä käännytettyjen osuus kokonaismäärästä oli 211.

Junamatkustajia maanantaina oli 910, joista 10 jouduttiin käännyttämään. Vuorokauden aikana kirjoitettiin yksi sakko valmiuslain rikkomisesta. Tiistaina ajoneuvoja saapui tarkastuspisteille aamuyhdeksään mennessä yhteensä 13.199 kappaletta. Niistä 23 käännytettiin. Junissa matkusti 132 henkilöä, joista takaisin jouduttiin käännyttämään neljä. Kello yhdeksään mennessä valmiuslain rikkomisesta on kirjoitettu kaksi sakkoa.

– Tiistaiaamun liikenne on sujunut huomattavasti rauhallisemmin ja mukavammin kuin maanantaina. Ruuhkat ovat olleet pieniä. Näyttää siltä, että kansalaiset ovat ottaneet annetut määräykset vakavasti. Ohjeita on pääsääntöisesti noudatettu, kiitos siitä. Jatketaan samaan malliin ja pelataan yhteiseen maaliin, kertoo operaation yleisjohtaja, ylikomisario Juha Hietala.