Näin pelataan shakkia alkoholilla – nautittavat pelinappulat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Shakin pelaaminen on hyvää ajanvietettä ihmisille, jotka harjoittavat tällä hetkellä kotonaan sosiaalista eristäytymistä. Shakki aktivoi aivoja, vaatii päättelykykyä ja paljon keskittymistä. Nyt videolla nähdään kuitenkin tilanne, jossa pariskunta on päätynyt pelaamaan hieman eri säännöillä.

Huvittavalla videolla nähdään eräänlainen shakkipeli, joka on nimetty leikkisästi karanteenishakiksi. Pariskunta on kaatanut viini- ja kuohuviinilaseihin juotavaa ja ryhtyneet pelaamaan suurella pöytäliinaan piirretyllä ruudukolla peliä omilla säännöillään.

Yksinkertaisessa juomapelissä näyttää olevan vain yksi ja ainoa sääntö, jonka mukaan toisen pelaajan pelinappulan syönyt saa nappulan omakseen. Tässä tilanteessa pelinappula on viiniä tai kuohuviiniä, jonka toinen pelaaja saa aina juoda onnistuessaan nappaamaan pelisiirrollaan juoman itselleen.