Pysäyttävä drone-video – tältä suurkaupungit näyttävät koronapandemian aikaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on johtanut poikkeustiloihin eri puolilla maailmaa. Monissa maissa ja etenkin niiden suurimmissa kaupungeissa ihmisiä on joko käsketty tai kehotettu pysyttelemään kodeissaan viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Sosiaalisen eristäytymisen ja suoranaisten karanteenien ansiosta useat tavallisesti vilkkaatkin asutuskeskittymät ovat muuttuneet aavekaupungeiksi. Tämä käy ilmi esimerkiksi Vice-lehden Youtubessa jakamalla tuoreella videolla.

Vicen videolla kameroilla varustettuja droneja on lennätetty New Yorkin, Los Angelesin, San Franciscon ja Seattlen yläpuolella. Autioituneissa kaupungeissa avautuvat näkymät voisivat olla suoraan maailmanlopun jälkeistä aikaa kuvaavista kauhuelokuvista.