Lastenohjelmat pullollaan aikuisten vitsejä – näin lapset reagoivat niihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet lapsille suunnatut televisiosarjat ja animaatioelokuvat ovat tehty niin taidokkaasti, että ne tuntuvat myös aikuisten mielestä viihdyttäviltä. Osa lastenohjelmista sisältää yllättävän paljon vitsejä, jotka ovat kaksimielisiä ja suoraan lasten vanhemmille suunnattu.

FBE-kanava teki hauskan kokeilun, johon kutsuttiin lapsia ja heidän vanhempiaan. Lasten tuli katsoa piirrettyjä ja tulkita niissä kuultavia aikuisten vitsejä. Vanhemmat saivat puolestaan nähdä videolta miten heidän lapsensa olivat reagoineet vitseihin ja miten pikkuiset olivat vitsit tulkinneet.

Lastenohjelmissa nähdään melko seksuaalisia ja kaksimielisiä vitsejä muun muassa saippuan pudottamisesta ja siitä, miten liian nopeasti tuleva mies ei onnistu pitämään tyttöystävää. Vanhemmat pystyivät kuitenkin huokaisemaan helpotuksesta nähdessään, että lapset ymmärsivät vitsit todella sanatarkasti eivätkä osanneet ajatella niille mitään muuta merkitystä.