Uudenmaan eristys: Alle prosentti käännytettiin ensimmäisen viikon aikana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28. maaliskuuta keskiyöllä. Liikkumisrajoituksen noudattamista on valvottu Uudenmaan raja-alueen pääväylillä ja suuremmilla teillä, junissa, lentoliikenteessä sekä meriliikenteessä. Poliisi on saanut virka-apua puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta. Viranomaiset ovat tehneet pitkiä päiviä, mutta yhteistyö on tuottanut tulosta.

Ensimmäisen viikon aikana poliisi tarkasti Uudenmaan rajalla 247.694 ajoneuvoa ja junamatkustajaa. Tarkistetuista yhteensä 2.170 eli 0,9 prosenttia käännytettiin. Sakkoja valmiuslain rikkomisesta annettiin yhteensä 11.

– Poliisi on nyt viikon ajan valvonut tehostetusti hallituksen asettamaa liikkumisrajoitusta Uudellamaalla. On havaittu, että suurin osa on ottanut rajoitukset vakavasti ja liikennemäärät ovat laskeneet. Valvonta jatkuu, ja pyydämme kansalaisilta edelleen kärsivällisyyttä ja harkintaa siitä, onko Uudenmaan rajan ylittäminen välttämätöntä, sanoo operaation yleisjohtaja, poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta.