Suomalaiset rikkovat yhä sääntöjä – jalkapallokenttiä jouduttu sulkemaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomeen on asetettu kokoontumiskielto yli 10 henkilön ryhmille. Kaikki eivät ole totelleet sääntöä tai noudattaneet riittävän turvavälin pitämistä. Esimerkiksi Järvenpäässä on nyt jouduttu sulkemaan yleisiä liikuntapaikkoja.

Puistoihin ja muille ulkoilualueille on viety opaskylttejä, joissa on muistutettu koronaviruspandemian mukanaan tuomista yleisistä rajoituksista. Näistä tärkeimpiä ovat turvavälien pitäminen ja maksimissaan kymmenen henkilön kokoontumiset. Järvenpään kaupunki on omassa seuranassaan huomannut, että ohjeita ja rajoituksia ei noudateta. Tästä johtuen kaupunki on jo joutunut sulkemaan Koivusaaren ja lukion jalkapallokentät.

– On surullista, että jouduimme tekemään tämän. Olisi hienoa pitää yleiset alueet auki, mutta tämä jää ainoaksi vaihtoehdoksi, jos sääntöjä rikotaan toistuvasti. Toivottavasti meidän ei tarvitse sulkea enempää alueita, mutta tarvittaessa toki teemme sen. Ihmiset tarvitsevat tilaa liikkua ja hengittää näinä aikoina ja sen saamme mahdollistettua, kun pidämme pelisäännöistä kiinni, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen muistuttaa.