Suomen ravintolat totelleet sulkemismääräyksiä – 2 000 paikkaa läpäisi poliisin tarkastuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi on suorittanut koko maassa poikkeusoloista johtuvaa tehostettua majoitus- ja ravitsemistoiminnan aukiolon valvontaa lauantaista lähtien. Ravintoloiden sulkeminen ei koske ruoan tai juoman take away -myyntiä muualla nautittavaksi. Määräys ei myöskään koske henkilöstöravintoloita.

– Ravintolat ja baarit ovat noudattaneet sulkemismääräyksiä hyvin. Yhtäkään ravitsemisliikettä ei ole jouduttu rikkomuksista rankaisemaan, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää sanoo tyytyväisenä.

Järvenpään mukaan poliisi on neuvomalla puuttunut vähäisiin rikkoimuksiin, joita ovat olleet muun muassa salaattien ja kahvin jakaminen itsepalveluna sekä se, että ihmiset ovat jääneet terassille nauttimaan ostettuja tuottaita. Valvontaa on suoritettu osin teemavalvontana ja osin muun toiminnan yhteydessä. Kahden ensimmäisen vuorokauden aikana tarkastettiin joko ulkoisesti tai sisällä käymällä noin 2.000 ravitsemisliikettä.