101-vuotias pakeni vanhainkodista – halusi tyttärensä syntymäpäiville

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vanhukset lukeutuvat koronaviruksen riskiryhmiin, minkä ansiosta erityisesti heitä suositellaan välttämään ulkona liikkumista. Nyt eräs 101-vuotias nainen on kuitenkin uhmannut eristäytymiskehotusta Saksassa.

Nimeämätön vanhus oli onnistunut pakenemaan Braunschweigissä sijaitsevasta vanhainkodista hätäuloskäynnin kautta. Poliisit noutivat naisen mukaansa hänen harhailtuaan paikallisessa lähiössä. Vanhus oli väittänyt asuvansa tyttärensä kanssa, mutta poliisit epäilivät väitteen todenperäisyyttä.

Tytär paljasti viranomaisille äitinsä muuttaneen paria viikkoa aikaisemmin vanhainkotiin. Vahus oli ikävöinyt tytärtään ja halunnut nähdä hänet tämän syntymäpäivänä. Vanhus pääsi tapaamaan naisen poliisiauton suojasta ennen kuin hänet toimitettiin takaisin vanhainkotiin, uutisoi Saksan The Local -lehti.