Lähimetsissä ulkoilu parasta juuri nyt – vältä suosittuja luontoalueita

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koska olet viimeksi kävellyt pitkän lenkin lähimetsässä samoillen? Suomalaiset ovat etuoikeutetussa asemassa, koska puhdas luonto on jatkuvasti lähellä. Ihmisten ei tarvitse rynnistää kansallispuistoihin, vaan he voivat nauttia metsäretkestä pyöräilymatkan päässä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri muistuttaa, että pääsiäisenä kannattaa mennä kodin lähellä olevaan metsään. Suositut retkikohteet voivat olla ruuhkautuneita ja siksi niihin meneminen ei ole järkevää. Jotta suomalaiset saisivat myös jatkossa nauttia lähimetsistään, tulee ne säilyttää entisellään.

– Asukkaita kävelymatkan päässä olevien metsien merkitys ihmisten virkistykselle ja terveydelle korostuu koronakriisissä. Vetoamme kuntiin lähimetsien turvaamiseksi kaavoissa, metsäsuunnitelmissa ja suojelualueita perustamalla, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä kerrotaan.