Varhaisin kirjoitettu f-kirosana löydettiin Skotlannista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useiden kirosanojen historia on pidempi ja värikkäämpi kuin moni osaisi ehkä kuvitellakaan. Nyt tutkijat ovat löytäneet tiettävästi vanhimman kirjoitetun esimerkin englanninkielessä suostun fuck-sanan käytöstä.

Fuck-sana löytyi Edinburgissa sijaitsevan Skotlannin kansalliskirjaston kokoelmissa olevasta George Bannatynen runokokoelmasta vuodelta 1568. Löydöstä tekee erityisen ajankohtaisen se, että Bannatyne kirjasi runot ylös eristäydyttyään Edinburghissa ruttoepidemian vuoksi.

Fuck-sana on The Scotsman -lehden mukaan mukana The Flyting of Dunbar -nimisessä runossa, jossa kaksi runoilijaa laukoo solvauksia toisiaan kohti. Varhaisimpaan kirjoitettuun fuck-kirosanaan ja Skotlannin kiroilun historiaan tutustutaan tuoreessa Scotland – Contains Strong Language -dokumentissa.