Suomen Kinkkutempulla hurja seuraus – tuloksella ajaisi 19 kertaa maapallon ympäri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa järjestettiin joulunpyhinä neljättä kertaa Kemianteollisuuden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettu Kinkkutemppu. Tänä vuonna keräykseen osallistui lähes 200.000 kotitaloutta ja joulunajan paistinrasvoja kerättiin yhteensä 58.500 kiloa.

Kinkkutempun avulla paistinrasvat kierrätetään hyötykäyttöön. Rasvat eivät tukkineet viemäreitä ja niistä valmistettiin Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Autoilijat voivat vähentää uusiutuvan dieselin avulla kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 prosenttia fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna.

Kinkkutempun kautta kerätystä rasvasta valmistetun dieselin määrällä voisi ajaa jopa 19 kertaa maapallon ympäri. Rasvaa kertättiin 218 pisteessä ympäri Suomea. Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt Kinkkutemppu on 14 toimijan yhteisprojekti.