Huippumalli paljasti: Näin näytät hyvältä videopuheluissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalainen mallikaunotar Emily DiDonato on tullut tutuksi muun muassa Victoria’s Secretin alusvaatemallina ja Sports Illustrated -lehden uimapukunumerosta. 28-vuotias DiDonato osaa esiintyä itsevarmasti minkä vuoksi hän päättikin nyt antaa parhaat neuvonsa myös muille.

Emily Didonato pitää omaa videoblogiaan YouTubessa. Tuoreimmalla videollaan nainen haluaa jakaa hänen parhaat vinkkinsä siihen miten ihminen voi näyttää hyvältä ja itsevarmalta videopuhelun aikana.

1. ValaistusEtsi luonnollista ulkoa tulevaa valoa ja tee videopuhelu esimerkiksi ikkunaa vasten niin, että kasvot ovat hyvin valaistut. Jos puhelu käydään illalla, aseta kameran viereen jokin valon lähde. Malli suosittelee etenkin erikokoisia rengasvalaisimia.

2. KuvakulmaKamera kannattaa asettaa silmien korkeudelle niin, että toisessa päässä videopuhelua oleva kokee olevansa samalla tasolla.

3. AsuJos kyseessä on tärkeä palaveri, pue yksinkertaisen ja yksivärisen paidan päälle jakku. Tällainen asu näyttää aina ammattimaiselta.

4. Hiukset ja meikkiVideopuhelua varten kannattaa ulkonäköön panostaa sen verran, että näyttää huolitellulta. Tämä vaatii yleensä hieman vaivannäköä ja voi tuntua kotona yksin turhalta, mutta yhteistyökumppanit ja pomosi luultavasti arvostavat sitä, että näytät asialliselta hoitaessasi työasioita videokuvayhteyden välityksellä.

5. Kuvan laatuPidä kuva tasaisena asettamalla kamera vakaaseen paikkaan ja puhdista linssi. Valitse myös sellainen tausta, joka on mahdollisimman rauhallinen.

6. KatsekontaktiKatso silmiin eli kameraan puhuessasi videopuhelua. Oman kuvan katsominen voi houkuttaa, mutta omaa kuvaa tuijottaessa toinen henkilö ei saa samanlaista yhteyttä sinuun.