Eläintarha meni karanteeniin – pandat innostuivat parittelemaan ensimmäisen kerran

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensi vuoden alussa voidaan odottaa syntyvyyden nousua, sillä kotiinsa koronaviruspandemian vuoksi lukittautuneet ihmiset harjoittavat todennäköisesti enemmän seksiä. Näin on tapahtunut myös Hongkongin eläintarhassa. Kaksi isopandaa innostui lempimään.

Kymmenen vuotta yhdessä eläneet Ying Yang ja Le Le parittelivat Ocean Park -eläintarhassa maanantaina. Eläintarha on suljettu yleisöltä, joten tilaisuus loi vaarin. 14-vuotiaat isopandat parittelivat ensimmäisen kerran keskenään, vaikka ne ovat viettäneet aikaa yhdessä vuosikymmenen ajan.

Nyt eläintarhassa jännitetään saako pariskunta pandavauvoja tulevaisuudessa. Raskauden pystyy päättelemään ultraäänikuvauksessa vain muutama viikko ennen synnytystä. Uhanalaisten pandojen raskausaika kestää 95–160 päivää.