Maratonin maailmanennätysmies pidätettiin – rikkoi karanteenia ja ryyppäsi salakapakassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Keniassa on asetettu ulkonaliikkumiskielto kello 19:00-05:00 koronaviruspandemian vuoksi. Poliisit tekivät yllätysrynnäkön salaa auki olleeseen baariin. Siellä oli 20 ihmistä ryypiskelemässä, mukaan lukien maratonin maailmanennätysmies Wilson Kipsang.

The Guardian kertoo, että olympia-pronssia voittanut maratoonari Wilson Kipsang oli ollut 20 ihmisen kanssa juhlimassa salaa auki olleessa ravintolassa Kenian juoksijoiden suosimassa kaupungissa. Juhlijoiden joukossa oli myös paikallinen poliitikko. Kaikki baarissa olleet pidätettiin valmiuslain rikkomisesta.

Tilanteen tekee kiusallisemmaksi se, että Wilson Kipsang on ammatiltaan poliisi. Hän sai hiljattain kilpailukiellon dopingrikkeen vuoksi. Hän oli peukaloinut dopingtestejä. Kipsang teki maratonin maailmanennätyksen syyskuussa 2013, mutta se on sittemmin jo rikottu.