Kiinassa kiellettiin lemmikkien syöminen – suurkaupungissa historiallinen päätös

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinasta uutisoitiin aiemmin, että villieläinten myyminen ja syöminen kielletään pysyvästi. Syynä oli epäily siitä, että koronaviruspandemia olisi levinnyt lepakon syöneestä kiinalaismiehestä ympäri maailmaa. Nyt myös lemmikkieläinten syöminen on kielletty osassa maata.

Kiinassa Shenzhenin kaupungissa tulee voimaan uusi laki, joka estää villieläinten syömisen ja myymisen lisäksi nyt myös lemmikkieläinten syömisen. Laki astuu voimaan 1. toukokuuta, minkä jälkeen kaupungissa ei saa enää myydä eikä syödä kissoja, koiria, käärmeitä, kilpikonnia tai sammakoitakaan.

Lemmikkieläinten lihan syöminen on ollut Kiinassa pitkään ongelma, jota vastaan moni eläintensuojelujärjestö on yrittänyt taistella. Uusi laki ei kata Daily Mail -sivuston mukaan koko Kiinaa, mutta rajoitus on kuitenkin hyvä alku Shenzhenin asukasluvun ollessa noin 13 miljoonaa. Aktivistien mukaan tämä on historiallinen päätös, joka tulee luultavasti muuttamaan ajan saatossa ilmapiiriä siihen suuntaan, että lemmikkien syöminen kielletään myös muualla Kiinassa.