Leuto talvi vaikuttanut tuulilasien kuntoon – voi aiheuttaa turvallisuusriskin

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Leuto talvi on lisännyt tuulilasien vaurioita autoissa. Kiveniskemät, säröt ja lika voivat aiheuttaa suuren turvallisuusriskin etenkin auringon paistaessa. Tuulilasien vaihtaminen voi olla kallista, joten sen ehjänä pysymistä voi ennakoida riittävillä turvaväleillä ja tarpeellisilla tuulilasivakuutuksilla.

– Tänä talvena on ollut monin paikoin normaalia enemmän tuulilasivahinkoja, koska tiet ovat olleet auki lumesta. Perinteistä kevään tuulilasivahinkojen piikkiä ei sen sijaan ole näillä näkymin luvassa, koska koronakriisi vähentää liikennemääriä, kertoo LähiTapiola liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen.

Lasivahinkojen syntyyn voi vaikuttaa omalla turvallisella ajotavalla, eli pitämällä turvavälin riittävän pitkänä eteen ja taaksepäin. Edellä ajavasta autosta lentävä nasta tai kivi osuu suuremmalla todennäköisyydellä, mitä lyhyempi turvaväli on. Ohitustilanteessa omalle kaistalle kannattaa palata vasta, kun näkee ohittamansa auton taustapeilistä. Lasi pitää pestä säännöllisesti myös sisäpuolelta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.