Suomalaisyrityksen kasvomaskit myyntiin – tyylitietoisen valinta suojautumiseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi monissa maissa suositellaan kasvomaskien käyttämistä julkisilla paikoilla. Suojien ei välttämättä tarvitse olla sairaalamaisen kliinisen näköisiä, sillä tyylikkyys on sallittu niissäkin. Nyt suomalaiset Pure Wasten Textiles ja Finsoffat ovat tuomassa markkinoille omat kasvomaskinsa, joita kelpaa käyttää missä tahansa.

Pure Waste Textiles on yksi suomalaisista tekstiilialan yrityksistä, joka on nopeasti pyöräyttänyt käyntiin kankaisten kasvomaskien tuotannon. Yhteistyö mahdollisti Finsoffat-huonekaluyrityksen ompelijoiden töiden jatkumisen Keravalla, ja yritys kykeni perumaan lomautuksensa. Kolmen maskin setti maksaa jälleenmyyjästä riippuen reilut 20 euroa. Ennakkomyynnin perusteella kysyntää riittää.

– Suomalaiset ovat kiinnostuneita kasvomaskeista, vaikka niiden käytöstä ei olekaan tullut viranomaisilta virallista suositusta. Monet haluavat vähentää riskiä, että tietämättään levittävät virusta yleisillä paikoilla”, Anders Bengs Pure Waste Textilesista sanoo.

– Saamme yhteistyön avulla ylläpidettyä ompelutuotantoa, johon kysynnän vaihtelut heijastuvat ensimmäisenä. Asiakasvirtojen hetkellinen vähentyminen myymälöissä on pakottanut meidät pohtimaan ydintoimintaamme tukevia toimia sekä uusia yhteistyömalleja, ja yhteistyö samanlaisen arvomaailman omaavan kumppanin kanssa sopii meille paremmin kuin hyvin, Finsoffat Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Honkanen kertoo.