Suomen poliisi varoittaa somekyselyistä: ”Ennen kuin vastaat, muista…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on kautta aikojen levinnyt lukemattomia erilaisia kyselyitä, joista valtaosa on tehty ihan hauskanpidon takia. Mukaan mahtuu myös kyselyitä, joiden tietoja voidaan käyttää hyväksi rikolisissa tarkoituksissa esimerkiksi identiteettivarkauksissa. Nyt Suomen poliisi on varoittanut asiasta.

– Korona-aikaan sinullakin saattaa olla tavallista enemmän aikaa osallistua somessa liikkuviin hauskoihin kyselyihin ja haasteisiin. Ennen kuin vastaat, muista, että henkilökohtaisten tietojen jakamisessa kannattaa noudattaa varovaisuutta, Suomen poliisi muistuttaa somessa.

Taannoin nousi kohu myös ihmisen valokuvia muokkaavasta palvelusta, jossa tekoälyn kerrottiin muuttavan ihmisen kuvan sellaiseksi, jossa hänet nähdään vanhuksena. Tämän ja monien muiden palvelujen taustalla voi vaikuttaa kyseenalaisin motiivein toimivia tahoja, joten niihin osallistumista kannattaa pohtia pariin kertaan.