Uusi käärmelaji nimettiin Harry Potter -hahmon mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijoilla on toisinana tapana nimetä uusia lajeja fanittamiensa kirjojen, elokuvien ja muusikoiden mukaan. Nyt Intiasta on löydetty uusi kalkkarokäärmelaji, joka sai J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjojen inspiroiman nimen.

Käärme sai nimen trimeresurus salazar, eli tuttavallisemmin Salazarin kalkkarokäärme. Nimi viittaa Harry Potter -kirjojen Salzar Slytheriniin. Suomennetuissa kirjoissa Salazar Luihuinen -niminen velho oli yksi Tylypahkan velhokoulun neljästä perustajasta.

Löydös ja käärmeen velhomainen nimi julkistettiin Zoosystematics and Evolution -tiedejulkaisussa. Trimeresurus-suvun kalkkarokäärmeitä tavataan eri puolilla itä- ja kaakkoisaasiaa. Myrkylliset käärmeet tunnetaan niiden useissa kirkkaasta värityksestä.