Polkupyörän omistaja järjesti varkaalle ansan – kutsui poliisit paikalle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörävarkaat aktivoituvat keväisin. Harva kuitenkaan saa polkupyöräänsä enää takaisin varkauden jälkeen. Länsi-Uudellamaalla kaupiteltiin äskettäin varastettua polkupyörää Facebook-kirpputorilla.

Polkupyörä oli varastettu sen omistajan kaupassa käynnin aikana, vaikka se oli asianmukaisesti lukittu. Varastettua pyörää oli hieman modifioitu ja laitettu tämän jälkeen myyntiin. Varastetun pyörän oikea omistaja oli tehnyt salapoliisityötä ja selannut myynti-ilmoituksia. Hän oli havainnut tutun pyörän olevan kaupan Facebook-kirppiksellä.

Pyörän oikea omistaja sopi kaupat myyjän kotiin ja kutsui kaupantekotilaisuuteen myös poliisipartion. Kaupiteltu pyörä tunnistettiin alkuperäiselle pyörän omistajalle kuuluvaksi.Poliisin tietoon tulee lukuisia pyörävarkauksia vuosittain.

– Tapauksia tutkitaan ja selvitetään, mutta myös pyörän oma-aloitteinen etsintä voi edesauttaa pyörän löytymistä oikealle omistajalle, kuten tässä tapauksessa kävi. Pyörän hankintahetkellä kannattaa pyörän sarjanumero ottaa talteen sekä huolehtia riittävästä lukitsemista, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta muistutetaan.