Finlandia-hymni 1 075 laulajan esittämänä – veteraanipäivän upea kunnianosoitus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on maanantaina vietetty kansallista veteraanipäivää, joten sotiemme veteraaneja on kunnioitettu kautta maan lukemattomilla eri tavoilla. Koronakriisin myötä kunnianosoitukset ovat poikenneet merkittävästi totutusta, mutta juhlallisuutta niistä ei ole kuitenkaan puuttunut. Erityisen hieno oli eräs Finlandia.

Suomen suurimman Virtuaalikuoro esittää Sibeliuksen Finlandia-hymnin tavalla, joka saa helposti aikaiseksi kylmät väreet. Kuorossa on nimittäin mukana yhteensä huimat 1 075 laulajaa, jotka kantoivat kortensa kekoon veteraanipäivän kunniaksi.

Näin suuri kuoro olisi ollut erittäin vaikea saada esiintymään samanaikaisesti mihin tahansa muualle kuin verkkoon. Kuoroa johtaa director cantus Arto Joutsimäki. Video sai maanantaina syystäkin monet suomalaiset hiljentymään ja kunnioittamaan sotiemme veteraaneja sekä heidän uhrauksillaan saatua itsenäisyyttä.