Onko pinna kireällä? Suuntaa heti luontoon – se auttaa nopeasti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan hikiliikunta auttaa jaksamaan paremmin maailmalla vallitsevia poikkeusoloja. Elämme aikakautta, joka varmasti ketuttaa ja saa pinnan kireälle. Kaikki kiva on peruttu.

Nyt jos koskaan kannattaa aloittaa juoksuharrastus. Hikiliikunta on oiva tapa vähentää kehon stressihormoneja. Samalla keho tuottaa mielihyvähormoneja. Endorfiiniy puolestaan lisäävät parempaa mieltä ja auttavat erilaisiin kiputiloihin. Mikä parasta, juokseminen, hölkkääminen, lenkkeily tai reipas kävely on täysin ilmaista!

On myös tutkittu, että luonnossa liikkuminen auttaa ihmisen mielenterveyden parantamisessa. Jo puoli tuntia päivässä riittää. Joten hop, hop! Miksi sinä vieläkin luet tätä artikkelia? Ulos siitä kuin olisi jo.