Kuolleen Kim Jong Unin kuva leviää viraalina – todennäköisesti huijaus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Unin terveydentila on herättänyt spekulaatiota, sillä häntä ei ole nähty julkisuudessa 11. hutikuuta jälkeen. Kimin on jopa huhuttu kuolleen epäonnistuneen sydänleikkauksen vuoksi.

Internetissä on sittemmin levinnyt kuva, jonka väitetään esittävän kuollutta Kim Jong Unia. Otoksessa Pohjois-Korean diktaattori näyttää makaavan hengettömänä punaisen peitteen alla. Kyseessä väitettiin olevan ruudunkaappaus joko japanilaisen tai hongkongilaisen tv-kanavan uutisista.

Monien aidoksi luulema kuva on kuitenkin tekaistu. The Sun -lehden mukaan kuva on todennäköisesti alun perin peräisin Pohjois-Korean entisen johtajan ja Jong Unin isän, Kim Jong-ilin hautajaisista. Kuvan ruumis on vain jälkikäteen muokattu näyttämään Kimg Jong Unilta.