Lentoyhtiö päätti – kasvosuojat pakollisiksi kaikille matkustajille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentomatkustaminen tulee kokemaan merkittäviä muutoksia koronakriisin myötä. Lentoyhtiöt ovat suunnitelleet esimerkiksi keskipenkkien tyhjäksi jättämistä matkustamoissa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

JetBlue on ensimmäisenä Yhdysvaltalaisena lentoyhtiönä ottamassa käyttöön maskipakon lennoilleen. Kaikkia yhtiön koneissa matkustavia vaaditaan käyttämään kasvosuojusta sekä lennon aikana että lähtöselvityksen, koneeseennousun että koneesta poistumisen aikana. Yhtiö on myös vähentänyt matkustajapaikkoja lennoillaan.

Lentomatkustajien kasvosuojapakko on jo otettu käyttöön maanlaajuisesti Kanadassa. Myös esimerkiksi Saksalainen Lufthansa-lentoyhtiö määrää matkustajansa käyttämään kasvosuojia koneissa 4. toukokuuta alkaen.