Vappuna on pääosin poutaista – ilma tosin pysyy koleana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vappusää määrittelee hyvin pitkälle sen, miten ihmiset työväenjuhlaa viettävät. Kolea sää estänee isommat piknikit, mutta tänä vuonna on suositeltu vapun viettämistä kotioloissa virtuaalisesti. Simaa ja munkkeja voi nauttia perheen kanssa myös parvekkeella tai takapihan terassilla.

Ilmatieteen laitoksen 28.4. tekemän ennusteen mukaan sää on Suomessa vappuaattona ja vappupäivänä enimmäkseen poutainen, mutta varsin kolea. Pilvisyys vaihtelee päivällä enimmäkseen puolipilvisestä pilviseen. Lämpötilat eivät nouse etelässäkään yli 10 asteen.

Lämpötila on päivällä maan etelä- ja länsiosassa 7‒10 astetta, itä- ja pohjoisosassa 2‒7 astetta. Vappuyö on laajoilla alueilla selkeä ja kylmä. Lähinnä pohjoisessa voi tulla yksittäisiä lumikuuroja, ja vappupäivänä voi länsirannikolle ulottua hajanaisia vesisateita lounaasta.

– Metsä- tai ruohikkopalovaroituksia on monin paikoin voimassa maan etelä- ja keskiosissa, mikä kannattaa ottaa huomioon, sanoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.