Oletko ilta- vai aamuvirkku? Osallistu Helsingin yliopiston tutkimukseen etätyöstä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset pystyvät toteuttamaan luontaista unirytmiään helpommin etätöiden ja joustavan työajan avulla. Tällöin hyödynnetään tehokkaimmat ja tuottavimmat tunnit työntekoon. Helsingin yliopisto on ryhtynyt tutkimaan suomalaisten uni-valverytmiä.

– Jos huomataan, että työntekijät voivat paremmin silloin, kun heillä on mahdollisuus tehdä etätöitä ja tämä on myös yhteydessä työnteon sujuvuuteen, voidaan yrityksissä pohtia etätyömahdollisuuden tarjoamista myös koronavirustilanteen jälkeen, sanoo tutkimusta vetävä tutkijatohtori Ilona Merikanto Helsingin yliopistosta.

Tutkimuksessa seurataan tutkittavien unta ja vuorokausirytmiä aktiivisuusrannekkeilla etätyöjakson aikana ja mittaukset toistetaan normaalityöhön palautumisen jälkeen. Lisäksi tietoa etätyön vaikutuksista hyvinvointiin kerätään verkkokyselyn avulla. Tutkimuksen alustavat tulokset valmistuvat kevään 2020 aikana. Voit osallistua tutkimukseen vastaamalla Helsingin yliopiston julkaisemaan työ- ja hyvinvointikyselyyn täällä.