Suomalaiset ihastuivat museoihin – museokortti täyttää tänään viisi vuotta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhä useampi saa lahjaksi Museokortin, jolla pääsee vierailemaan yli 300 suomalaiseen museoon. Museokortti täyttää tänään viisi vuotta ja siitä on kuoriutunut suomalaisen kulttuuriväen lempilapsi. Ensimmäiset Museokortit luovutettiin presidenttiparille Mäntyniemessä 5. toukokuuta 2015.

– Kukaan ei tuolloin tiennyt, kiinnostaisiko pikavauhtia rakennettu korttiviritelmä ketään. Kyllä kiinnosti, kolmena ensimmäisenä viikkona myytiin lähes 6.000 Museokorttia. Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon. Museot ovat rikkoneet kaikkien aikojen kävijäennätyksensä neljänä peräkkäisenä vuotena. Toukokuussa 2015 Museokortilla pääsi 180 museoon. Nyt kohteita on yli 300 ja verkosto ulottuu Ahvenanmaalta Inariin, Museokortin toimistosta kerrotaan.

Museokortti on voimassa vuoden ajan ja se on ostettavissa nyt myös mobiilisovelluksena. Museokortti on ollut jo yhteensä 300.000 suomalaisella ja korteilla on tehty viiden vuoden aikana yhteensä 4,5 miljoonaa museokäyntiä.

– Hyvin perustein voidaan puhua Museokortti-ilmiöstä. Koska muut ovat innostuneet museoista, ilmiöön halutaan osallistua. Monelle Museokortin omistamisesta on muodostunut jo elämäntapa.