Tiikerihavainto johti aseelliseen poliisioperaatioon – sitten selvisi totuus kissapedosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2020 on ollut täynnä niin monenlaisia käänteitä, ettei monikaan yllättyisi Iso-Britannian maaseudulla havaitusta tiikeristä. Taannoin Kentin poliisi saikin hälytyksen irrallaan likkuneesta kissapedosta.

Poliisi suhtautui tiikerihavaintoon vakavasti. Paikalle lähetettiin 10 aseistettua poliisia ja helikopteri. Etsintöjen päätteeksi he kuitenkin totesivat ettei vaaraa ole, sillä tiikeri oli todellisuudessa vain aidonkokoinen veistos.

Veistoksen luoneen taiteilija Juliet Simpsonin mukaan poliisit saivat hyvät naurut hänen paljastettua heille tiikerinsä todellisen luonteen. Tiikeriveistos on Evening Standard -lehden mukaan ollut esillä metsässä läheisen lenkkipolun läheisyydessä 20 vuoden ajan.