Formula 1 täyttää jo 70 vuotta – suomalaiset kuljettajat maailman kärkeä

Autot Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Formula 1 -rata-autokilpailu täyttää 13. toukokuuta 70 vuotta. MTV3 esittää juhlan kunniaksi suomalaisten kuljettajien tähtihetkiä. Vuosipäivänä keskiviikkona nähdään Japanin GP vuodelta 1998, jolloin Mika Häkkinen varmisti ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Suomeen on tullut yhteensä neljä F1-kilpailuvoittoa, joista yksi Keke Rosbergille, yksi Kimi Räikköselle ja kaksi Mika Häkkiselle. Jos Keken poika Nico Rosberg lasketaan mukaan, on voittoja yhteensä viisi. Osakilpailuvoittoja on kertynyt puolestaan 54.

Juhlavuoden kunniaksi MTV3 on päättänyt esittää formulahistorian herkkupaloja. Historiallisia kilpailuja esitetään jokaisena kesäkuun sunnuntaina. Tiedossa on Kimi Räikkösen ensimmäisen maailmanmestaruuden lukinnut vuoden 2007 Brasilian GP, Heikki Kovalaisen ainoaksi jäänyt osakilpailuvoitto Unkarin GP:ssä vuonna 2008 sekä Valtteri Bottaksen uran avausvoitto Venäjällä vuonna 2017.