Ole tarkkana polkupyöräkaupoilla – varastetun ostaminen kostautuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kevät on polkupyöräkaupan kulta-aikaa. Käytetyn polkupyörän ostaminen kannattaa, mutta samalla tulee muistaa muutama asia. Polkupyörä tulee tarkastaa huolellisesti ennen ostopäätöstä.

– Käytetyn polkupyörän ostajan tulee kiinnittää huomiota erityisesti kolmeen asiaan: pyörän kuntoon, pyörän rungon oikeaan kokoon ja siihen, ettei myytävä pyörä ole varastettu. Jos pyörä osoittautuu varastetuksi, ostaja joutuu luovuttamaan pyörän oikealle omistajalle, Pyöräliitosta tiedotetaan.

Kunnossa olevasta pyörästä ei lähde ajaessa ylimääräisiä ääniä, ja se rullaa hyvin. Kotona tehtävät pienet korjaukset ovat yleensä kohtalaisen edullista, mutta esimerkiksi vanteiden uusiminen voi olla yllättävän kallista. Pyörä tulee aina myös koeajaa, eikä pyörää kannata maksaa näkemättä.

– Erityisesti arvokkaiden ja liian halvalta vaikuttavien pyörien kohdalla pyörän alkuperä tulee varmistaa huolellisesti. Epäilyttävän myyjän voi tunnistaa siitä, että hän esimerkiksi panttaa henkilötietojaan tai haluaa tehdä kaupat yleisellä parkkipaikalla oman kotinsa sijaan.