Unohda tylsä päiväjumppa – viikonloppuna kuntoillaan tanssimalla

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on viikkokalenterissaan sekaisin päivistä. Syynä on kotona vietetty aika, jolloin rutiinit lipsuvat ja päivät vaihtuvat öiksi. Toiset puolestaan odottavat viikonloppua kuin kuuta nousevaa ollessaan ylityöllistettyjä koronaviruksen luomien poikkeusolojen takia. Kuuluipa kumpaan ryhmään tahansa, voi tylsän kuntoiluhetken vaihtaa tanssiin.

Tanssiminen on nautinnollinen kuntoilumuoto lähinnä siksi, että siinä ei ole välttämättä minkäänlaisia sääntöjä. Riittää, kun hytkyy ja liikkuu musiikin mukana. Kotona ollessa voi panna peliin myös ne kaikki salaa opettelemansa tanssiliikkeet, joita ei ole koskaan uskaltanut tehdä täysillä. Tanssiminen nostaa sykettä ja tuottaa mielihyvähormoneja.

Pane siis lempimusiikkisi soimaan, siirrä olohuoneen pöytä syrjään ja ryhdy tanssimaan. Tanssihetkestä voi tehdä joka viikko – tai joka päivä – tapahtuvan rutiinin. On harhaluulo, että kaikki kiva on kiellettyä. Tanssia saa kuka vaan! Jos et pysty tanssimaan esimerkiksi perheesi kanssa ja kaipaat seuraa, niin järjestä ystävien kesken etätanssihetki videokokouksen avulla. Jos haluaa tanssia ohjatusti, kannattaa etsiä Youtubesta opetusvideoita hakusanoilla ”dance workout”.