Mies murtautui suljettuun ravintolaan – juopotteli siellä neljä päivää

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet ravintolat on jouduttu koronakriisin vuoksi sulkemaan toistaiseksi. Tilanne on saanut sitä hyödyntävät varkaat liikkeelle, kuten Yhdysvaltojen Connecticutissa tapahtuneesta hämmentävästä rikostapauksesta käy ilmi.

42-vuotias Louis Angel Ortiz pidätettiin tiistaina 14. huhtikuuta New Havenin poliisin saatua hälytyksen käynnissä olevasta murrosta. Valvontakameroita tutkineille viranomaisille kävi kuitenkin ilmi, että Ortiz oli murtautunut suljettuun ravintolaan jo edellisenä lauantaina. Hän oli viettänyt rikospaikalla neljä vuorokautta.

Murtovaras oli kuluneiden vuorokausien aikana ahminut Soul De Cuba Cefe -ravintolan varastosta löytyneitä ruokia, oluita ja väkeviä alkoholijuomia. Poliisin mukaan ravintolan omistajat arvioivat Ortizin suuhun päätyneen tuhansien dollarien edestä ruokaa ja juomia. Pelkästään alkoholia hän onnistui juomaan 70 pullon edestä.

 

View this post on Instagram

New Haven Burglar Serves Himself in Restaurant for Four Days New Haven| Tuesday, April 14, 2020, around 11:30 a.m., officers responded to a burglary in progress at a downtown Crown Street restaurant. The caller reported finding an unknown man, later identified as Louis Angel Ortiz, asleep in the closed restaurant. Arriving officers located Ortiz nearby on Crown Street and detained him. The 42 year old New Haven man was found in possession of a bottle of the restaurant’s rum. Investigators reviewed security video footage which confirmed the initial burglary occurred several days prior on Saturday when Ortiz made entry through a side window of the restaurant. Officers learned Ortiz helped himself over the course of four days to the restaurant’s food, liquor, and beer. In addition to eating and drinking at the restaurant, Ortiz removed beverages and property from the building. The business had been closed during this time and it was a manager’s routine check of the establishment that led to the discovery of the burglary. Management estimated the loss of food and beverages at several thousand dollars. The loss includes an estimated 70 bottles of stolen or consumed liquor. Louis A. Ortiz is charged with the following: Burglary third degree. Larceny third degree. Criminal mischief first degree. Failure to appear second degree (East Haven warrant) Ortiz was held in lieu of $12,500 bail at the NHPD Union Avenue Detention Center and transferred this morning to an arraignment hearing in New Haven Superior Court at 235 Church Street.

A post shared by New Haven Police Department (@newhavenpolicedepartment) on